Altijd weer verrassend

Een vanBonck tafel kent zijn gelijke niet. Want geen enkele tafel is hetzelfde. En dat geldt ook voor onze collectie. Die wisselt namelijk aan de hand van de materialen die we op onze zoektochten tegenkomen. Zo werken we nu bijvoorbeeld met 40 tot 70 jaar oude, hardhouten meerpalen van 200 jaar oude bomen. Prachtig, krachtig en bonkig hout met een uniek karakter.

Dat geldt ook voor de houten ovenplaten uit de steenindustrie, die in ovens tot 80 graden werden gebruikt. Maar straks lopen we wellicht tegen balken uit een middeleeuws Italiaans klooster aan. Of vinden we een grote partij houten pallisades die als omheining in de Schotse Hooglanden hebben gediend. Hout met een verhaal, voor vanBonck tafels om aan te verhalen.

Onderstellen vanBonck tafels
Een unieke vanBonck tafel vraagt natuurlijk om een bijzonder onderstel. U kunt kiezen uit drie typen die één ding gemeen hebben. Ze worden gemaakt van gebruikt staal dat een speciale behandeling heeft ondergaan. Elk stalen onderstel wordt namelijk eerst gestraald en vervolgens gepoedercoat. Dat geeft uw tafel niet alleen een exclusieve uitstraling, maar ook een lange levensduur.

We maken ook wisselende onderstelspecials op basis van materialen die we af en toe tegenkomen. En waar we door hun geschiedenis zelf enthousiast over zijn. Soms is dat oude spoorrails. Een andere keer gebruiken we hout dat we ook voor het blad toepassen.